بهترین نرم افزارهای آنالیز و مشاهده جزئیات سخت افزار کامپیوتر
8 نرم افزار برتر آنالیز و مشاهده جزئیات سخت افزار کامپیوتر
از نگاه معتبرترین وبسایت های جهان
___________________________________________
شاید به تازگی یک سیستم دسکتاپ یا لب تاب مخصوص گیم برای منزل یا دفتر محل کارتان خریده اید ، شاید هم سیستم خود را با یک Motherboard یا یک Cpu به روز کرده باشید . بعضی از شما هم احتمالا قطعاتتان را می خواهید آپگرید یا آورکلاک کنید و با این کار سیستمان را بهبود بخشیده و ارتقاء دهید تا از لحاظ سرعت و قدرت قطعات سخت افزاری هیچ کمبودی نداشته و چه بسا عاشق این کار باشید . اما سوال اینجاست که آیا به ایده آل خود در این زمینه رسیده اید ، آیا دقیقا می دانید که چه چیزی را بدست آورده اید و قطعاتتان چه امتیازی را کسب کرده اند ، آیا دستگاه شما ، به اوج قدرت رسیده است یا نیازتان را برطرف کرده است ، درواقع کامپیوتر شما تا چه اندازه توانمند است و خوب کار می کند ؟ اینها سوالات بسیار مهمی هستند که در مقاله بهترین نرم افزارهای " آنالیز و مشاهده جزئیات سخت افزار کامپیوتر " به آنها پاسخ داده خواهد شد .
از این رو ، به کسانی که نیاز به داشتن ریز اطلاعات سخت افزاری ، تست ، آنالیز و بررسی دقیق دستگاه در برابر دستگاه دیگر و بدست آوردن نتایج دقیق از سیستم ، نتیجه و مقایسه ی قطعات هستتند ، نرم افزارهایی که بدین منظور ساخته و طراحی شده اند ، پیشنهاد می گردد . خب مسلماً موارد زیادی بدین منظور وجود دارند ، اما در اینجا ما در برگ دانلود برای شما کاربران گرامی لیستی 8 عددی از عالی ترین نرم افزارهای آنالیز و محک زدن قطعات سخت افزاریتان را آماده کرده ایم ، که اطلاع داشتن از این لیست و آشنایی با این نرم افزارها را به علاقه مندان به سخت افزار و حتی نرم افزار پیشنهاد می دهیم . لازم به ذکر است که ، این لیست بسیار دقیق بوده و ارائه شده توسط تعدادی از بهترین وبسایت های خارجی است .
برنامه هایی برای تجزیه و تحلیل کامل قطعات سیستم و نظارت کلی بر دستگاه
1. CPU-Z
از حضور این نرم افزار سبک و کوچک در دنیای کامپیوتر ، چیزی در حدود 20 سال است که می گذرد . توسعه دهنده ی این نرم افزار ، سازنده و طراح این برنامه ، Frank Delattre توسعه CPU-Z را در فرانسه پایه گذاری کرد . (توسعه نرم افزار توسط CPUID صورت می گیرد).
پردازنده های مدرن ، بیش از میلیون ها دستور را در خود نگهداری می کنند و در زمان فعال سازی می توانند اطلاعات دقیقی درباره پردازنده را ارئه دهند از جمله نام برند ، مدل ، تعداد هسته ، سرعت ، مقدار حافظه نهان (کش) و ...
نرم افزار CPU-Z علاوه بر cpu اطلاعت دقیقی درباره سایر قطعات ، همچون مادربورد ، حافظه ی سیستم و حتی کارت گرافیک را هم به نمایش می گذارد . این نرم افزار در روزهایی ابتدایی حضورش ، بسیار ابتدایی بود ، اما به مرور پیشرفت های قابل توجهی کرد و اکنون یکی از قدرتمندترین و بهترین نرم افزارهای مورد بحث ما است . از آنجا که این نرم افزار به صورت رایگان بر روی اینترنت قرار دارد ، می توان آن را در دسته بهترین نرم افزارهای آنالیز و مشاهده جزئیات سخت افزار کامپیوتر قرار داد .
2. GPU-Z
نرم افزار GPU-Z همانطور که از اسمش مشخص است از لحاظ کاری ، برای کارت گرافیک طراحی شده است . این نرم افزار در سال 2007 توسط تیم Techpowerup توسعه یافت و طراحی و کاری مشابه با CPU-Z یعنی جمع آوری دقیق اطلاعات ، تجزیه و تحلیل و ارائه مشخصات کلی و دقیق ، دارد اما تفاوت آن با cpu-z در این است که این نرم افزار (GPU-Z) اطلاعاتی که ارائه می دهد فقط درباره کارت ویدئویی یا همان کارت گرافیک می باشد .
نرم افزار GPU-Z خروجی را از سنسورهای موجود در کارت ، مثل دما ، سرعت کلاک ، میزان ولتاژ و . . . ثبت می کند و اطلاعات دقیقی از کارت گرافیک ارائه می دهد . اگر به غیر از اطلاعات ارائه شده توسط GPU-Z نیاز به اطلاعات بیشتری داشتید با زدن دکمه Lookup درون برنامه به پایگاه Gpu Techpowerup متصل شده و از آن بهره ببرید . این نرم افزار هم همانند cpu-z رایگان می باشد و این یک خبر عالی برای دوست داران آنالیز و مشاهده سخت افزار است .
3. HWinfo
نرم افزار HWinfo قادر است هر آنچه که در سیستم شما وجود دارد را به شما نشان می دهد، این نرم افزار جزئیات بسیار زیادی دارد و به این صورت عمل می کند که ، جزئیات را در 3 پارت مختلف ارائه می دهد . خلاصه سیستم ، گزارش کلی و خواندن حس گر فعال.
این نرم افزار می تواند اطلاعاتی همچون ، داده های حافظه ، پردازنده ، مادربورد ، کارت گرافیک ، درایوهای سخت افزاری و حتی پنکه ی کیس و ... را به شما نشان دهد ، همچنین کافی است بر روی هر ورودی بر روی لیست بازخوانی کلیک کنید تا HWinfo آن را به صورت نمودار نشان دهد ، آیا روشی بهتر از این برای نشان دادن آمار می خواهید؟مسلماً می توان این نرم افزار را جزء بهترین آنالیزورها دانست .
نرم افزار HWinfo حدود 20 سال پیش توسط Martin Malik بوجود آمد ، این نرم افزار حاصل یک پروژه طولانی مدت است که یک پروژه هوشمندانه و قابل ستایش است .
4. Speccy
نرم افزار Speccy در حقیقیت یک خلاصه سیستم است که توسط توسعه دهندگان CCleaner به وجود آمد . نرم افزار Speccy برای ویندوز و به صورت رایگان در دسترس است اما اگر بخواهید از قابلیت های اضافی همچون دریافت آپدیت های خودکار و پشتیبانی از حق بیمه را داشته باشید می توانید از اشتراک سالانه به مبلغ 19/95 دلار استفاده کنید .
5. AIDA64
نرم افزار AIDA64 از سال 2010 ، در چند نوع مختلف ارائه می شود . نسخه ی استاندارد این این نرم افزار به نام AIDA64 Extreme شباهت زیادی با HWinfo دارد البته با این تفاوت که رایگان نیست ، همچنین این نرم افزار به مدت 30 روز به صورت آزمایشی قابل استفاده است .
نرم افزار AIDA64 به واسطه سازندگان نرم افزار مجارستانی FinalWire توسعه یافته است و از آنجا که در دسته نرم افزارهای رایگان قرار ندارد ، توسعه دهندگان مبلغ شارژ 39/95 دلار را برای شارژ بعد از اتمام زمان مقرر تعیین کرده اند تا پس از شارژ کاربر بتواند به مدت 1 سال از پشتیبانی فنی و همه ی ویژگی های نرم افزار ، بهره ببرد . از این نرم افزار ، نسخه هایی برای آندروید ، ویندوز فون و ios هم موجود می باشد . استفاده از این نرم افزار به کاربران گوشی های هوشمند پیشنهاد می گردد .
6. HWMonitor
نرم افزار HWMonitor با اندازه بسیار کوچکش ، تمام آن چیزی است که شما نیاز دارید ، و این به این دلیل است که این نرم افزار زیر پوشش سازندگان CPU-Z قرار دارد .
این نرم افزار فقط برای سیستم عامل ویندوز ارائه شده است ، البته برنامه ای هم به نام HWMonitor برای مک هم وجود دارد همچنین بهتر است بدانید که نرم افزار به صورت رایگان برای دریافت وجود دارد .
7. Open HWM
نرم افزار Open HWM در لیست مورد معرفی حاضر ، متفاوت با گزینه های قبل است چرا که این نرم افزار توسط Michael Moller به صورت پروژه ی منبع باز برای لینوکس ارائه شد .
این نرم افزار هیچ هزینه ای برای کاربر ندارد و برای ویندوز هم موجود است همچنین عملکرد آن تقریبا مشابه HWMonitor است .
8. I-NEX
نرم افزار I-NEX ابزار لینوکس است که توسط گروهی کوچک متشکل از برنامه نویسان لهستانی ایجاد شده است ، این نرم افزار تا حدودی شبیه به CPU-Z عمل می کند اما جزئیات بیشتری از ساختار سیستم عامل ، هارددیسک و سیستم صوتی ارائه می دهد .
نرم افزار I-NEX هم مانند سایر گزینه های لیست رایگان می باشد ، اما امکان دارد مرتب به روز نشود و ممکن است جعبه لینوکس شما آن را به درستی تشخیص ندهد .
نویسنده : حسین
مطالب پیشنهادی
راههای افزایش عمر باطری موبایل
رفع مشکل گرم شدن بیش از حد تلفن هوشمند
رفع مشکل به هم چسبیدن حروف در ورد (word)